Concertagenda Het Bruggenhuis (onder voorbehoud wijzigingen)

Aanvang 21.00 uur

Zomersessies en Lionel Beuvens inviteert: vrije bijdrage

La petite Sentinelle de la Chanson Zondag 3 november, 14.30 uur

Franse Chansons

Line-up

74634330_2780502581960754_2780528558613725184_n.jpg

Gitarist Jonathan Manes en zangeres Sofie Cabooter brengen een keuze uit bekende, maar ook de meer onbekende Franse chansons. Zij waren al eens te gast met hun trio La Sentinelle de la chanson. Nu komen zij in duo, maar u kunt nog eens meegenieten van hun keuze uit de geschiedenis van het Franse chanson. Warm aanbevolen en vrijblijvende bijdrage!

50 Shades of JazzDonderdazg 7 november, 21.00 uur

jazz

Line-up

image.jpg

Om u wat te verwarmen beginnen we de maand November met een nonet: 50 Shades of Jazz! Het is weliswaar een amateur band, maar dat staat de liefde voor de jazz en de muziek niet in de weg! Bijzonder detail en een eer voor het Bruggenhuis: De vader van Lionel en Eve Beuvens, Michel Beuvens speelt hier bas. Verwacht u aan heel veel speelplezier, instrumentale én gezongen standards, En gelijk gewoonte bij Lionel Beuvens inviteert le Père des Beuvens u graag voor deze sessie met een vrijwillige bijdrage voor de muzikanten. Dus kom allemaal maar massaal af voor onze Waalse jazzvrienden!!!

Duo Ganau / RobertDonderdag 14 november, 21.00 uur

Jazz

Line-up

c7ab58309781a88da3711ccec4db7fedea892edb.jpg

Het duo Robert-Ganau van sopraansaxofonist Mathieu Robert en de Sardische pianist Mario Genau is ontstaan uit hun gezamenlijke liefde voor de muziek van Ellington en Monk. Hun gedeelde liefde mondt uit in een soort van intimistische kamermuziek. De interpretaties en improvisaties kunnen alle kanten op gaan; soms puur klassiek, soms pure poëzie, kwetsbaar en lyrisch, maar bovenal heel mooie muziek die een aandachtig publiek vraagt, omdat ook de stilte een belangrijk deel van de muziek uitmaakt. In 2018 brachten zij een gezamenlijke cd Prima Scena uit bij Hypnote Records.

Les ArchidukesDonderdag 21 november, 21.00 uur

Jazz

Line-up

  • Peer Baierlein - trompet
  • Igor Gehenot - piano
  • Lionel Beuvens - drums
  • Alex Gilson - bas
download (1).jpg

Is dit een gelegenheidskwartet, bestaande uit gelijk gestemde zielen? Is dit een vriendenclub die graag het roemruchte jazzcafé L'Archiduc aan de Brusselse Dansaertstraat frequenteert? Zijn dit archetypes die met Duke Ellington dwepen? Alles bij elkaar dus, dit kwartet is ontstaan uit de regelmatige sessies in de L'Archiduc waarbij de bandleden elkaar steeds terug vonden. Die avonden waren zo'n succes dat zij graag ook andere clubs van hun spelplezier én originele composities willen laten meegenieten.

Duo Dumoulin & MartiniDonderdag 28 november, 21.00 uur

Jazz

Line-up

  • Daniel Martini - Sax
  • Jozef Dumoulin - Piano, Rhodes
download (2).jpg

Saxofonist Daniele Martini (Rome) was al eens te gast in 't Bruggenhuis met zijn eigen kwartet waarin onder andere pianist Bram De Looze speelde. Hij liet een heel sterke indruk na en weet ook nu weer in zee te gaan met één van onze grootse muzikanten: pianist Jozef Dumoulin.

Bekijk Live Concert via YouTube filmpje

Rony Verbiest Trio, 22 november 2018.

Bluesette met trio Rony Verbiest Bekijk dit event op fb >>

Maandelijks Jazz concerten

Wij bieden in voor- en najaar maandelijks concerten met veel jazz, maar ook wereldmuziek en klassieke muziek komen aan bod. Tijdens de zomermaanden doen wij regelmatig zomersessies. Elke maand valt er wel iets te beleven in het Bruggenhuis. Volg ons op onze facebook pagina.

Jazz is vrije muziek, is levende muziek, is puur avontuur... Jazz staat bovendien open voor muziek uit alle windstreken, is soms stormachtig, soms windstil, het kan alle kanten opgaan. Daarom bestaan er misschien wel meer dan 1000 soorten jazz. Jazz is allang niet meer in een hokje te vangen. Maar iedere jazzmuzikant is op zoek naar schoonheid, naar ontroering, ieder op zijn eigen manier. Het Bruggenhuis probeert hun pad te volgen, van jong talent tot de gevestigde waarden, langs alle kruispunten van de muziek. Een ding staat vast: muziek en vooral jazzmuziek moet je live kunnen beleven en het Bruggenhuis biedt daarvoor een unieke intieme sfeer, geliefd bij de muzikanten en door het publiek...

Nieuwsbrief Het Bruggenhuis

Voor meer nieuws over concerten en andere info over taverne en jazzcafé Het Bruggenhuis.
privacybeleid