Concertagenda Het Bruggenhuis (onder voorbehoud wijzigingen)

Zomersessies en Lionel Beuvens inviteert: vrije bijdrage

Int. Roma Dag - Gipsy WolvesDonderdag 11 april - 20:30

Gipsy swing

Line-up

roma dag.jpg

Traditiegetrouw besteden wij in april ook aandacht aan de Internationale Roma dag en zoals gewoonlijk komt woordvoerder en Roma muzikant Martin Balogh daarvoor naar het Bruggenhuis. Zijn Gipsy Wolves zorgden al voor het nodige spektakel in het verleden, met steeds wisselende bezettingen. Laverend tussen de Slowaakse Roma muziek en Django Reinhardt is dit altijd een niet te missen avond in 't Bruggenhuis. Het is nog niet bekend wie er allemaal bij zullen zijn, maar zorg toch maar dat u er bij bent, het belooft altijd de moeite te zijn, Hopa!!!

https://youtu.be/k3cw4IeGjaU?feature=shared

Tissera - Tolomeo: Musica ArgentiniaZondag 14 april - 11:00

Wereldmuziek

Line-up

365544695_638687924905754_6906389350405998195_n.jpg

De Argentijnse gitarist Lautaro Tissera Favaloro was al meer dan eens te gast in het Bruggenhuis om de Argentijnse Tango te laten herleven op ons podium. Hij komt deze keer graag nog eens terug in gezelschap van de Italiaanse bandoneon speler Simone Tolomeo. Zij benaderen de Argentijnse traditie van Gardel, Falu, Piazzolla met veel respect, maar voegen er ook hun eigen hedendaagse visie aan toe. Hoe mooi kan een zondagmorgen aan de dender beginnen met deze melancholische, maar ook heerlijk opzwepende Argentijnse folklore!

https://fb.watch/qHiylF2iVt/

MATHYS – MERCIER QUARTETDonderdag 25 april - 20:30

Jazz

Line-up

Schermafbeelding-2023-09-28-om-16.52.16.png

Pianist Maël Mercier groeide op met een vader en grootvader die hem voorgingen in de Belgische jazz. Na het Brusselse conservatorium studeert hij momenteel op nog heel jeugdige leeftijd verder aan het conservatorium van Basel, net als Eliott Knuets. De hongerige en getalenteerde jonge wolven van de toekomstige jazz vinden daar kennelijk een vruchtbaar onderdak en worden er verder begeleid door b.v. Kenny Werner, Aaron Parks of Brad Mehldau. Maël komt naar het Bruggenhuis in gezelschap van mondharmonica-speler Rutger Matthys. Rutger won de Toots Thielemans Award in 2022 en vorig jaar samen met het Quartet dat in het Bruggenhuis zal spelen de Dinant Jazz Contest. Dat gaat dus weer vonken geven op deze avond met Toon Rumen op contrabas en Gabriel Moraes drums! De liefde en toekomst voor de jazz is op deze avond in goede handen...

https://youtu.be/xUfucITHPq0?feature=shared

Bekijk Live Concert via YouTube filmpje

Rony Verbiest Trio, 22 november 2018.

Bluesette met trio Rony Verbiest Bekijk dit event op fb >>

Maandelijks Jazz concerten

Wij bieden in voor- en najaar maandelijks concerten met veel jazz, maar ook wereldmuziek en klassieke muziek komen aan bod. Tijdens de zomermaanden doen wij regelmatig zomersessies. Elke maand valt er wel iets te beleven in het Bruggenhuis. Volg ons op onze facebook pagina.

Jazz is vrije muziek, is levende muziek, is puur avontuur... Jazz staat bovendien open voor muziek uit alle windstreken, is soms stormachtig, soms windstil, het kan alle kanten opgaan. Daarom bestaan er misschien wel meer dan 1000 soorten jazz. Jazz is allang niet meer in een hokje te vangen. Maar iedere jazzmuzikant is op zoek naar schoonheid, naar ontroering, ieder op zijn eigen manier. Het Bruggenhuis probeert hun pad te volgen, van jong talent tot de gevestigde waarden, langs alle kruispunten van de muziek. Een ding staat vast: muziek en vooral jazzmuziek moet je live kunnen beleven en het Bruggenhuis biedt daarvoor een unieke intieme sfeer, geliefd bij de muzikanten en door het publiek...

Nieuwsbrief Het Bruggenhuis

Voor meer nieuws over concerten en andere info over taverne en jazzcafé Het Bruggenhuis.
privacybeleid