Concertagenda Het Bruggenhuis (onder voorbehoud wijzigingen)

Aanvang 21.00 uur

Zomersessies en Lionel Beuvens inviteert: vrije bijdrage

Alex Beaurain SoloZondag 12 december, 14.30u.

Solo Gitaar

Line-up

alex beaurain.jpg

Het is al een tijdje geleden dat wij Alex Beaurain hier te gast hadden samen met z'n trio TAB. Zij brachten toen een mooie mix van jazz, wereld- en filmische muziek. In zijn solowerk verwijdert Alex zich eigenlijk van alle genres. Blijft over, iets wat je zou kunnen benoemen als poëtische muzikale schetsen of muzikale anekdotes die gebaseerd zijn op schoonheid en stilte. Ach, de muziek laat zich moeilijk vangen in woorden, komt u maar gewoon luisteren dus...Hij komt in het Bruggenhuis zijn soloplaat 'Corps flottants' voorstellen.

Double concert: Shared Guitar StoriesDonderdag 16 december, 20.00u.

jazz

Line-up

262172646_2118948114921474_3903394364001576870_n.png.jpg

Een avond waarbij de gitaar nog eens centraal staat. Het begon allemaal bij de handgemaakte jazzgitaar genaamd “The Beetle” van de Belgische Luthier Jacky Walraet. De virtuoze Franse gitarist Guillaume Muschalle nam samen met Philip Catherine en Peter Hertmans de cd “Shared Stories” op waarbij de Beetle een hoofdrol kreeg. Peter Hertmans op zijn beurt is al jaren fan van de gitaren van Jacky Walraet en nam enige tijd geleden bovendien de duo-cd “Guitar Stories” op met de Finse gitarist Kari Antila. Op deze avond kan u de “Shared Guitar Stories” van deze 3 heren solo en in duo meemaken. Een unieke avond met een hoog gehalte aan virtuositeit! We beginnen er wel iets vroeger aan: 20u!

Julie Erikssen QuintetZondag 19 december, 20.30u.

Jazz

Line-up

soundsbrussels-61141f48bdb51c40ece091efbde3dbd6dd2c8fe2.jpg

Onze laatste avond voor de winterstop mag wel iets speciaals worden. De Franse multi-instrumentiste en zangeres Julie Erikssen komt met een allstar band naar het Bruggenhuis. Pianist Igor Gehenot, gitarist Julien Tassin, Bassist Viktor Nyberg en drummer Fabio Zamagni... Zoiets kan alleen maar vuurwerk opleveren! Zangeres Julie Erikssen schreef haar 1e melodieën toen zij 2 jaar oud was, speelt piano vanaf haar 5e jaar en staat vanaf haar 13e jaar op het podium, een natuurtalent dus. Ook een mooie gelegenheid om gitarist Julien Tassin in 't Bruggenhuis aan het werk te horen!

Bekijk Live Concert via YouTube filmpje

Rony Verbiest Trio, 22 november 2018.

Bluesette met trio Rony Verbiest Bekijk dit event op fb >>

Maandelijks Jazz concerten

Wij bieden in voor- en najaar maandelijks concerten met veel jazz, maar ook wereldmuziek en klassieke muziek komen aan bod. Tijdens de zomermaanden doen wij regelmatig zomersessies. Elke maand valt er wel iets te beleven in het Bruggenhuis. Volg ons op onze facebook pagina.

Jazz is vrije muziek, is levende muziek, is puur avontuur... Jazz staat bovendien open voor muziek uit alle windstreken, is soms stormachtig, soms windstil, het kan alle kanten opgaan. Daarom bestaan er misschien wel meer dan 1000 soorten jazz. Jazz is allang niet meer in een hokje te vangen. Maar iedere jazzmuzikant is op zoek naar schoonheid, naar ontroering, ieder op zijn eigen manier. Het Bruggenhuis probeert hun pad te volgen, van jong talent tot de gevestigde waarden, langs alle kruispunten van de muziek. Een ding staat vast: muziek en vooral jazzmuziek moet je live kunnen beleven en het Bruggenhuis biedt daarvoor een unieke intieme sfeer, geliefd bij de muzikanten en door het publiek...

Nieuwsbrief Het Bruggenhuis

Voor meer nieuws over concerten en andere info over taverne en jazzcafé Het Bruggenhuis.
privacybeleid