Concertagenda Het Bruggenhuis (onder voorbehoud wijzigingen)

Aanvang 21.00 uur

Zomersessies en Lionel Beuvens inviteert: vrije bijdrage

Duo Dumoulin & MartiniDonderdag 28 november, 21.00 uur

Jazz

Line-up

  • Jozef Dumoulin - Piano, Rhodes
  • Daniele Martini - sax
download (2).jpg

Saxofonist Daniele Martini (Rome) was al eens te gast in 't Bruggenhuis met zijn eigen kwartet waarin onder andere pianist Bram De Looze speelde. Hij liet een heel sterke indruk na en weet ook nu weer in zee te gaan met één van onze grootse muzikanten: pianist Jozef Dumoulin.

AzindDonderdag, 5 december, 21.00 uur

Wereldmuziek

Line-up

  • Nicolaas Cottenie - viool
  • Alina Bauwer - viool
Promobeeld 2 Azind.jpg

Azind is het duo van violist Nicolaas Cottenie met violiste Alina Bauwer en zij spelen samen traditionele Klezmer muziek op viool, ukelele en accordeon. Azind is Jiddisch voor het “nu” en verwijst naar het overbrengen van een oude tradities naar het nu. Dat nu dus op donderdag 5 december, de dag van de heilige Nicolaas en dus tot dan! En o ja, we gaan zoals u op de foto kunt zien met de hoed rond, dus vrij entree!

TricycleDonderdag, 12 december, 21.00 uur

jazz

Line-up

  • Tuur Florizoone - Accordeon
  • Philippe Laloy - Sax
  • Vincent Noiret - Bas
74272830_10157543646969344_3454222439876132864_o.jpg

Het trio Tricycle ontstond in 1999 als een band die éénmalig een Duitse circusvoorstelling zou gaan begeleiden. Maar 20 jaar en drie albums later staat de groep er nog altijd. Tricycle komt naar het Bruggenhuis om dit ook met u te vieren én om hun 4e cd voor te stellen. Tricycle bestaat uit 3 meesterlijke muzikanten (Tuur Florizoone – accordeon, Philippe Laloy – sax, fluit en Vincent Noiret – Bas) die de muziek alle kanten laten opgaan, die hun circusstreken duidelijk nog niet verleerd zijn. Iets om erg naar uit te kijken dus!

duo De Schepper - SanczukZondag, 15 december, 14.30 uur

Wereldmuziek

Line-up

  • Florian De Schepper - gitaar
  • Anouck Sanczuk - viool
promo photo ddss.jpg

Het duo van gitarist Florian De Schepper en violiste Anouck Sanczuk is in 't Bruggenhuis geen onbekende. Maar hun optreden hier is al weer van enkele jaren geleden. Ondertussen hebben zij samen in heel wat landen getoerd en het muzikale relaas daarvan is te horen op hun nieuwste cd: Port de Taipana. Muziek die vanuit de folk laveert tussen de jazz en de Balkan, een gedroomde afsluiter van ons seizoen op deze zondag.

Bekijk Live Concert via YouTube filmpje

Rony Verbiest Trio, 22 november 2018.

Bluesette met trio Rony Verbiest Bekijk dit event op fb >>

Maandelijks Jazz concerten

Wij bieden in voor- en najaar maandelijks concerten met veel jazz, maar ook wereldmuziek en klassieke muziek komen aan bod. Tijdens de zomermaanden doen wij regelmatig zomersessies. Elke maand valt er wel iets te beleven in het Bruggenhuis. Volg ons op onze facebook pagina.

Jazz is vrije muziek, is levende muziek, is puur avontuur... Jazz staat bovendien open voor muziek uit alle windstreken, is soms stormachtig, soms windstil, het kan alle kanten opgaan. Daarom bestaan er misschien wel meer dan 1000 soorten jazz. Jazz is allang niet meer in een hokje te vangen. Maar iedere jazzmuzikant is op zoek naar schoonheid, naar ontroering, ieder op zijn eigen manier. Het Bruggenhuis probeert hun pad te volgen, van jong talent tot de gevestigde waarden, langs alle kruispunten van de muziek. Een ding staat vast: muziek en vooral jazzmuziek moet je live kunnen beleven en het Bruggenhuis biedt daarvoor een unieke intieme sfeer, geliefd bij de muzikanten en door het publiek...

Nieuwsbrief Het Bruggenhuis

Voor meer nieuws over concerten en andere info over taverne en jazzcafé Het Bruggenhuis.
privacybeleid